Demagògia manifesta

Imatge de totsAvui he llegit un títol a Vilaweb que m'ha sorprès. El titular és Joan Ferran: "6.900.000 catalans no es van manifestar". Per no fer allò tant típic de criticar sense haver llegit (que sol treure de context frases i paraules) i que ha convertit el Diario de Salamanca en un dels més llegits a Catalunya, he anat al blog de Joan Ferran i he llegit el seu post: Totum Revolutum. Com molt bé diu ell, tots els manifestants i no manifestants tenen el dret de fer i desfer el que més creguin que els convé, i fins i tot fer i desfer quan no els convé, per això som persones lliures. Una cosa, però, em fa pensar que el senyor Joan Ferran no té respecte per la intel·ligència de les persones. Aquesta és la darrera frase, que no cal descontextualitzar.

He intentat fer un parell de càlculs: Segons l'idescat a Catalunya som: 7.134.697 persones (que es podien manifestar a Catalunya).

Segons la policia 200.000 persones es van manifestar el dissabte. Segons l'organització en foren 700.000. Com que la dispersió entre una i altra dada és molt alta (uns van veure 500.000 persones que els altres no) agafarem una xifra intermèdia. Em tempta tirar-la amunt i posar-ne 500.000 o 600.000 persones, fins i tot podria fer la mitjana entre ambdós resultats i dir que 450.000 persones es van manifestar. Però tiraré a la baixa(no fos cas)… posem 300.000 persones es van manifestar a Barcelona el dissabte.

7.134.697 – 300.000 = 6.834.697 no es van manifestar a Catalunya.

Continuem. No sé com funciona exactament el càlcul emprat per la policia o la plataforma pel dret a decidir, però el que estic segur és que el numero d'infants entre 0 i 14 anys que ha pogut comptabilitzar és proper a nul, posem-ne per ser bons 10.000 nens. Descartem dons dels 515.760 nens i nenes restants segons l'idescat:

7.134.697 – 515.760 = 6.661.837 persones es podien manifestar, 6.318.937 no ho van fer .

Però no s'acaba aquí la cosa! Podríem descartar també els 574.280 majors de 75 any (va, posem que 24.000 avis de tot Catalunya es van desplaçar al centre de Barcelona per fer una caminada de més de dues hores) i només descartarem 550.280. El total de població que podia assistir a la manifestació era:

6.661.837 – 550.280 = 6.111.557 que es podien manifestar a Catalunya, 5.811.557 no ho van fer.

Però també hem de descartar els considerats invàlids (que no minusvàlids) que segons l'Idescat son 188.850. En traure'm 100.000 perquè segurament coincideixen amb la quantitat d'avis i àvies del nostre país. 88.850 invàlids no va assistir a la manifestació:

6.111.557 – 88.850 = 6.022.707 de persones es podien manifestar a Catalunya, 5.727.707 no ho van fer.

I encara podríem seguir endavant: Els que treballaven dissabte (mossos d'esquadra, bombers, metges, infermers, personal de seguretat variat, bibliotecaris, botiguers, cambrers, cuiners i un llarg etcètera). Quants son aquests? Posem 1.000.000 de persones.

6.111.557 – 1.000.000 = 5.111.557 de persones es podien manifestar el dissabte a Catalunya, 4.722.707 no ho van fer.

I segur que em deixo un gran numero de persones que no es van manifestar perquè no tenien opció: malalts de la grip, gent sense possibilitat de mobilitat, pares que han de portar els fills al partit, viatgers i tants d'altres!!! Ara bé, utilitzar aquesta gent per dir que el catalanisme actiu és minoritari a Catalunya és vergonyós. Demostra poc respecte a la intel·ligència. Les manifestacions no només es comptabilitzen amb números absoluts, sinó comparativament amb les altres concentracions al carrer, i senyor Joan Ferran, la de dissabte a la tarda va ser una de les manifestacions més multitudinàries de Catalunya.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Demagògia manifesta

 1. xot diu:

  Sí sí, que es vagin confiant els de Madrid, que a nosaltres ja ens va bé.

 2. Carquinyol diu:

  Aquesta frase donava vergonya aliena. També l’utilitzarà quan el seu partit convoqui alguna manifestació que l’interessi ?

  I si llegeixes l’editorial de El País ja et quedes de pasta moniato, ja no només per la rebaixa espectacular que li fot a la xifra de manifestants, sinó perquè assegura que la majoria van anar-hi enganyats perquè van barrejar temes… i després fica pel mig també l’atemptat contra els Guàrdies Civils !!

  Els espanyols s’estan començant a posar nerviosos, bé, almenys els sociates que comencen a témer que en Zapa al Principat no hi anirà gaire bé, i sense el Principat ho té magre.

 3. Aquest tal Joan Ferran, amb context o sense, és un simple ‘demagog manifest’, com tants d’altres. L’única diferència és que aquest té un megàfon i els del PSC s’han oblidat de posar-li el morrió.

  M’emprenya molt la demagògia, vingui d’on vingui.

  Per cert, he entrat al seu blog i té deshabilitada la possibilitat de fer-hi comentaris. Demagog i, a sobre, covard.

Els comentaris estan tancats.